Skip to content →

Rolex Deepsea

Når ekstremerne skal udforskes, er det vigtigt at have udstyret i orden.  Går ekspeditionen til havets bund, er Rolex Deepsea uret, som skal på armen. Selvom der i mange år har været et godt samarbejde mellem professionelle dykkere og Rolex for at skabe det perfekte dykkerur, kommer dybdekravet til Rolex Deepsea næppe fra disse samarbejdspartnere. Det er et ’statement’, som viser understøtter den enorme brandværdi Rolex har opbygget gennem årtier.

Ekstremer stiller krav til kvalitet

Med en positiv tryktest på næsten 400 bar kan Deepsea gå ned til 3.900 meters dybde (12.800 fod), og medmindre du er specialdykker, vil du sjældent komme meget længere ned end 40 meter. Derfor kan du roligt beholde dit Rolex Deepsea på armen, hvis du på badeferien skal dyppes eller bare vil svømme i den lokale svømmehal.

For at kunne klare trykket i 3.900 meters dybde, er Deepsea bygget omkring Rolex eget udviklede ‘Ringlock’ system. Dette er kombineret med et 5 mm tykt safirglas sikrer, at Rolex Deepsea kan holde et vandtryk svarende til tre tons.

Der er mørkt i dybet

Et ur bygget til 3.900 meters dybde skal selvsagt også kunne bruges i mørke, da intet naturligt lys vil nå samme dybde. Med belægning på timemarkeringer, visere og kransen er der minimum 8 timers flot lyseblåt genskær, som tydeligt viser både dykketid og klokken. Du behøver ikke trække i dykkerdragten for at nyde synet. Det kan sagtens gøres i natten mulm og mørke.

Dykkerkransen ligner til forveksling selv samme på Rolex Submariner. Det skarpe øje vil dog bemærke at der på Deepsea er mellemmarkeringer hele vejen rundt på kransen, hvor Rolex Submariner kun har markeringer mellem 0 og 15.

Værket beskyttet af helium

Værket som tikker på havets bund og i Rolex Deepsea er et kaliber 3135, som er selvoptrækkende og (COSC) certificeret. Rolex Deepseas vandtætte kammer er fyldt med gassen helium. Sikkerhedsventilen på urets venstre side sikrer af et eventuelt overtryk udlignes, så uret ikke eksplodere inde fra. Ventilen aktiveres når trykforskellen mellem inder og yderside af uret nærmer sig tre til fem bar.

Særpræget ved Rolex Deepsea er at det til trods for dets unikke egenskaber stadig har en æstetik som ikke leder tankerne hen på en betonklods. Uret er større end mere klassiske modeller både i diamter og tykkelse, men Rolex Deepsea står stadig knivskarpt til et jakkesæt eller smooking. Den keramiske krans er fremstillet af et ekstremt hårdt materiale, som udover at være modstanddygtig over for ridser også er upåvirket af solens stråler og middelhavets høje saltindholdene vand.

Deepsea kommer i to udgaver, hvor den ene er klassisk med sort skive. Den anden er en hyldest til  James  Cameron, som i 2012 alene tog turen ned i 10.000 meters dybde i Marianergraven. Skiven på sidstnævnte er blå gående mod sort, som meget godt viser skiftet fra vandoverfladen til havets bund. Prisen ligger mellem DKK 85.000 og DKK 90.000. Se de forskellige muligheder hos Klitgaard – autoriseret Rolex forhandler.

klitgaard-ure

Specifikationer

Urværk
– Rolex kaliber 3135
– Automatik
– ca 48 timers gangreserve
– præcision -2 /+2 sekunder i døgnet

Kasse, skive, glas & rem
– 44 mm stål med titanium bagkasse
– Safirglas (5 mm)
– Sort eller blå/sort skive
– Foldelænke med Rolex sikkerhedslukning

Funktioner
– 3.900 meter (ca 380 ATM)
– Stop af sekunder for præcis indstilling

Referencer (kasse)

116660

Published in Craftsmanship Rolex Watch

Udvalgte Artikler

Rolex GMT-Master II

Rolex GMT-Master II er uret til piloten. Præcision, pålidelighed og funktionalitet har gjort modellen ikonisk for Rolex, der i sin ...
Læs mere

Rolex Milgauss

Som den første af sin slags er uret designet som et anti-magnet ur til forskere, der er udsat for meget ...
Læs mere

We Do Wood

Dansk design og kvalitet Håndværk, etik og æstetik er grundelementer for den danske møbelvirksomhed We Do Wood, som i valg ...
Læs mere

Velkommen til C’est Formidable

C'est Formidable deler passionen for det eksklusive samlet i et nyt kvalitetsmedie. Vi ønsker om at inspirere brugerne og knytte stærkere ...
Læs mere

OMEGA Seamaster 300 “Spectre” Limited Edition

I 2015 ramte James Bond filmen Spectre det sorte lærred, og som vanligt var den hemmelige agent iført et OMEGA ur ...
Læs mere

Rolex Air King

Air-King hylder pionererne inden for luftfarten og er en tidløs æstetiker med forbindelse til den første udgave fra 1950’erne. Båndet ...
Læs mere