Skip to content →

Rolex Explorer II

Et robust og yderst raffineret redskab med specialdesignet funktioner, som vælges af huleforskere, vulkanologer, polære og opdagelsesrejsende. Rolex Explorer II blev først udgivet i 1971 og er den naturlige fortsættelse af det originale Rolex Explorer, men det har sin helt egen karakter.

rolex-explorer-ii-bezel

Til globale eventyrere

Den ekstra 24-timers indikation i orange kan bruges til at vise en anden tidszone på Explorer II ref. 216570. Funktionen er designet til professionelle huleforskere, hvis liv kan afhænge af en pålidelig tidsmæssig orientering på tværs af to forskellige tider. Rolex har derfor også lagt særlig vægt på en fremragende læsbarhed, selv i mørke. For urets selvlysende indikatorer træder knivskarpt frem, når lyset forsvinder, og verdens afkroge skal udforskes.

rolex-explorer-ii-dial

Pålidelig kompagnon

Hårdfør og stadig elegant virker Explorer II som et værktøj og en kompagnon, der står distancen, når man åbner nye døre, der kan føre ind til de mest ekstreme udfordringer. I 2011 gennemgik Explorer II en teknisk og æstetisk makeover, der med sin orange pil spejler den originale udgave fra 1971. Opdateringen ses også i forøgelsen af urets størrelse, der er vokset fra 39 mm til 42 mm i diameteren, hvilket giver endnu bedre læsbarhed.

Med perfektioneret præcision

I 2005 introducerede Rolex den nyudviklede blå Parachrom-fjeder, som også sidder i Explorer II. Det selvoptrækkende mekaniske urværk kan modstå stærke magnetfelter og er med teknikken Paraflex modstandsdygtig over for stød og ekstreme forhold. Som alle Rolex Perpetual modeller har Explorer II et certificerede schweizisk urværk, testet af det schweiziske Officiel Kronometer Testing Institute (COSC). En titel, som kun er forbeholdt høj præcisions ure. Det er udstyret med kaliber 3187, og dens arkitektur gør det til et ualmindeligt pålideligt urværk.

rolex-calibre-3187

Du kan få Rolex Explorer II for under DKK 60.000. Se de forskellige muligheder hos Klitgaard – autoriseret Rolex forhandler.

klitgaard-ure

Specifikationer

Urværk
– Rolex kaliber 3187
– Automatik
– ca 48 timers gangreserve
– præcision -2 /+2 sekunder i døgnet

Kasse, skive, glas & rem
– 42 mm stål
– Safirglas med Cyclops forstørrelsesglas
– Sort eller hvid skive
– Foldelænke med Oyster sikkerhedslukning og Easylink 5 mm udvidelse

Funktioner
– 100 meter (ca 10 ATM)
– GMT
– Stop af sekunder for præcis indstilling

Referencer (kasse)
216570 Stål

Published in Craftsmanship Rolex Watch

Udvalgte Artikler

OMEGA Seamaster 300 Master Co-Axial

Det er praktisk talt umuligt at få fingrene i af de oprindelige OMEGA Seamaster 300 fra 1957. Det tidsløse design står ...
Læs mere

We Do Wood – Octagon

Octagon er et multifunktionelt bord, der kan bruges som både sofabord, taburet, kaffebord, stol, sengebord, børnebord eller til en komfortabel ...
Læs mere

We Do Wood – Lilly’s Chair

Lilly’s Chair fra We Do Wood er en børnestol, der når nye højder for møbler til børn. Denne børnestol er ...
Læs mere

Vintage OMEGA Genéve Dynamic 1969

Hvis du synes klassiske ure er lidt for mainstream, så er denne vintage udgave af OMEGA Genéve Dynamic måske det ...
Læs mere

Wegner – Ox Chair (Oxen)

I 1960 tegnede Hans J. Wegner den karakteristiske lænestol Ox Chair, der har fået kælenavnet Oxen. Den er en af ...
Læs mere

OMEGA Speedmaster Dark Side of the Moon “Sedna Black”

To år efter OMEGA Speedmaster Dark Side of the Moon lancerede OMEGA i 2015 fire nye versioner (Black Black, Sedna Black, ...
Læs mere