Skip to content →

Duckhorn Vineyards

Dan og Margaret Duckhorn grundlagde Duckhorn Vineyard i den berømte Napa Valley (Californien) i 1976. I dag er huset  etableret som et af de bedste vinhuse til at levere vine på de druetyper, som Bordeaux er kendt for. Duckhorn består af flere vingårde: Paraduxx, Goldeneye, Migration og Decoy.

Andre læser også

Californiske vine med fokus på Merlot

Det var vine baseret på Merlot, der vakte Dans interesse. Hans dedikation til at levere topvine på Merlot har i en høj grad bidraget til at gøre Merlot druen populær. I følge Dan er det en nem drue at gå til med en flot farve. Den er ikke overrumplende men forståelig, og så går den godt til næsten alt slags mad. 

I dag er det den anerkendte vinmager Bill Nancarrow, der står for vinene, og han har “arvet” den oprindelige tilgang til vin. Vin skal afspejle hver vinmarks unikke karakter og kvaliteten af druerne. I 1995 lavede man for første gang en vin fra egne marker, for bedre at kunne kontrollere kvaliteten.

Dan Duckhorns fascination af Merlot opstod efter rejser til St. Emilion og Pomerol. Han forstod med det samme, at denne elegante drue ville passe godt til det amerikanske marked. “Jeg kunne godt lide blødheden, forførelsen og farven,” siger Dan, “Den passer til mange forskellige fødevarer, den var ikke så fed, behøvede ikke at aldre længe ​​og merlot har denne unikke fløjlsagtig tekstur. Det forekom mig at være en vidunderlig vin til bare at nyde. Jeg blev fortryllet med Merlot.”

Andre læser også

Duckhorn vine er et af de bedste eksempler på, hvad der sker, når man blander druetyper fra den gamle vinverden med nye metoder i et relativt nyt vinland. Priserne ligger typisk omkring DKK 3-500 kr pr flaske, medlemmer af Winefamly vinklub kan dog få dem til ca. det halve. Du får en kæmpe vinoplevelse fra Duckhorn Vineyards uanset hvilken flaske du vælger.

ANNONCEPublished in Red wine Taste White wine

Få mere inspiration her