Skip to content →

Ernst & Jensen – In Duplo

Den prisbelønnede sofaserie In Duplo fra Ernst & Jensen er rullet stærkt ind på perronen for anerkendt design med associationer til tukkende toglyde og minder en om tider, hvor man sad bedre i togene. In Duplo vandt i 2011 Wallpapers Designpris, der hylder ting, som har sat et stærkt aftryk i verden. Anerkendelsen understreger designduoens genialitet og forener deres design med en fortjent pris, som byder Ernst & Jensens ind på den internationale scene for design.

Andre læser også

To eller tre zoner med komfort

Der var en gang, hvor man sad godt, når fløjten lyd, og hjulene i stål begyndte sit træk i skinnerne for at kunne rulle frem. En gang, hvor kaffen var varm, når den blev serveret med et smil. Et indtryk, der holdt ved, når man lænede sig tilbage og kunne lukke øjnene i det vuggende tempo, som man vågnede op fra med friske øjne og en ryg i god behold fra de bløde sæder i toget. Som en gemt tidslomme hylder In Duplo disse pauser i toget.

Ernst og Jensen har skabt en møbel med togets særlig zone, hvor man kan puste ud, imens man nyder kvaliteten i den afslappede siddeposition, der er valgt for at give ens øjeblikke en særlighed. Sofaernes form omfavner dig som en stillekupe og tager dig med på en tur rundt i gennemtænkt design, hvor komfort er i højsæde, om man så vælger en model til enten to eller tre personer.

Andre læser også

Beviset på succesen

In Duplo kommer i tre varianter: In Duplo, In Duplo High og In Duplo Extra High. Ernst & Jensen beviser, at en sofa ikke nødvendigvis er bundet til at skulle have et firkantet look. I In Duplo bøjes formen til bløde og runde kurver, som er frigjort fra stringente designmønstre, men har et let og en elegant fremtoning med elegance over sig. Den træder frem i rummet med dens referencer til en togkupe, man sidder godt i og har lyst til at synke ned i igen og igen. Puderne ligger løst og kan placeres, så de passer efter ens eget behov. Og med den høje ryg sidder man i en rolig sfære med en tilstand, der både er privat og akustisk, imens den danner et rum af vakuumlyd.

ej_180_induplo_highres_300dpi_04

Talenterne Ernst & Jensen

I 1994 vandt Morten Ernst (1964) og Anne-Mette Jensen (1969) Erik Jørgensens talentkonkurrence, der blev afholdt i anledningen af virksomhedens 40 års jubilæum. De to designere var stadig arkitektstuderende ved Kunstakademisets Arkitektskole, og det var dermed indledningen til et langt samarbejde, der den dag i dag eksisterer som Ernst & Jensen. De er moderne prisbelønnede møbelarkitekter. Og fra deres base i København når de et godt stykke ud i verden med deres talent for at skabe nye designmøbler.

Med In Duplo er der et utal af muligheder for at finde som passer ind i dit hjem, på kontoret eller noget helt tredie. Priserne starter fra omkring de DKK 30.000 og slutter ca ved DKK 70.000.

Specifikationer

Polstring: Pantera skum (lav sofa), koldskum (høj sofa).
Betræk: Fastpolstret på sæde/stel med løse ryghynder og løse armstøtter (lav sofa) og fast på sæde/stel med løse lændepuder (høj sofa)
Stel: lakeret aluminium, sort eller hvid.

Mål

In Duplo EJ 180-2 (Lav ryg. 2 pers.)
– Længde: 150
– Bredde: 85
– Højde: 68
– Siddehøjde: 40

In Duplo EJ 180-3 (Lav ryg. 3 pers.)
– Længde: 225
– Bredde: 85
– Højde: 68
– Siddehøjde: 40

In Duplo High EJ 185-2 (Høj ryg. 2 pers.)
– Længde: 125
– Bredde: 78
– Højde: 93
– Siddehøjde: 44

In Duplo High EJ 185-3 (Høj ryg. 3 pers.)
– Længde: 188
– Bredde: 78
– Højde: 93
– Siddehøjde: 44

In Duplo Extra High EJ 185D-3 (Ekstra høj ryg. 3 pers.)
– Længde: 200
– Bredde: 78
– Højde: 123
– Siddehøjde: 44

In Duplo Extra High EJ 185F-3 (Ekstra høj med akustisk ryg. 3 pers.)
– Længde: 200
– Bredde: 78
– Højde: 135
– Siddehøjde: 44

Published in Couch Design Ernst & Jensen

Få mere inspiration her