Skip to content →

Ernst & Jensen – Waves

Skulpturelle Waves af Ernst & Jensen er møbelkunst med en særdeles anderledes form. Den bløde polstrede overflade i sort læder og indbyder til afslapning, imens denne daybeds organiske form tager en med og forfører med sit unikke design. Den blev skabt til Erik Jørgensens talentkonkurrence, der blev afholdt i anledningen af virksomhedens 40 års jubilæum i 1994. De to arkitektstuderende Anne-Mette Jensen og Morten Ernst fra Kunstakademisets Arkitektskole tegnede Waves og vandt konkurrence. Det var også indledningen til et langt samarbejde, der i dag eksisterer som Ernst & Jensen. De to har skabt anerkendte møbeldesigns som sofaserien In Duplo, skamlen EJ 144 og lænestolen Ginko.

Andre læser også

Bølgen der rammer hjertet

En sjælden gang i mellem opstår den lille gnist, som kan være så uforklarlig, og dog så lige til og simpel. Man ved, at ens hjerte er kommet på dybt vand, og man kæmper for at holde sig oppe og ønsker kun at blive taget med ind på land igen af denne bølge, som ramte ens hjerte. Netop sådan, skyllede Waves sig ind på designscenen og overraskede entusiaster og andre møbelelskere med dens usædvanlige og yderst opsigtsvækkende form. Mange drømmer om unikke møbler, og det har Ernst & Jensen i den grad forstået at forvandle deres daybed til.

Den store kærlighed

Waves har brug for at leve med god plads om sig, hvor den kan brede sig ud, imens den åbner op for dens legende tilgang til et moderne hjem. Denne enestående skabning flytter grænser for, hvordan et møbel kan designes. Lukker man sine øjne i en Waves, kan man næsten få fornemmelsen af at ligge i havets overflade, mens gentagende bølger sætter gang i en vuggende bevægelse.

Andre læser også

Talenterne Ernst & Jensen

Siden Anne-Mette Jensen (1969) og Morten Ernst (1964) vandt Erik Jørgensens talentkonkurrence, har de blandt andet skabt international opmærksomhed med sofa-serien In Duplo, der vandt Wallpapers Design Price i 2011. De er moderne møbelarkitekter og fra deres base i København når de et godt stykke ud i verden med deres talent for at skabe nye designmøbler. Her hjemme ligger prisen for Waves over DKK 100.000, men til gengæld er der masser af møbel for pengene.

Specifikationer

Materiale og farver
– Beklædning i sort læder eller koskind
– Polstret med formstøbt koldskum
– Sokkel i sort glasfiber

Dimensioner
– Bredde 200 cm
– Længde 147 cm
– Højde 64 cm

Published in Couch Design Erik Jørgensen

Seneste indlæg

Få mere inspiration her