Skip to content →

François Parent – Chassagne-Montrachet 1er cru Les Morgeot 2012

Francois Parent anses som en pioner inden for vinbranchen. I slutningen af ​​1950’erne hvor de fleste af vinavlere solgte deres vin i tønder, begyndte Francois Parent at komme sine vine på flasker og sælge dem individuelt. Den første vintage kom på flaske i 1955, hvor det var en mindre del af høsten, men inden for få år var det hele høsten der solgtes på den måde vi kender i dag.

Andre læser også

Hvidvin med stor smagsoplevelse

Fra starten delte Francois Parent sin entusiasme for vin med andre vinavlere og fik dem med på råd omkring egne vine. Han modtog også input fra datidens kendte franske restauratører såsom Troigros, Bocuse, Girardet, og indgik også partnerskaber med dem for at sikre vine i absolut topklasse.

Tilgangen til klassevine er i dag med samme udgangspunkt. Der tages udgangspunkt i vinens historie, og vingården dyrkes med stor respekt for jorden og miljøet. Fantastiske vine produceres i dag over hele verden, men hos Francois Parent får du også en del af den franske vinhistorie.

Chardonnay når det er bedst

Vinen er lavet på 100% chardonnay, og når den hældes op i glasset oplever man en vin der besidder en vis tyngde, høj intensitet med massive aromaer af mineraler og urter som giver den en spændende karakter og utrolig stort smag. Et glas der kan studeres i lang tid, hvis der er nok i flasken. Den kan lagre i op til 10 år, og for optimal oplevelse bør den lagre i min. 4 år. 13,5% er med til at give den saft og kraft, så den passer fint til kraftige fiske- og fjerkræsretter.

De 4 år er allerede gået

Du kan uden problemer nyde Chassagne-Montrachet allerede nu, og prisen ligger på et niveau lige over 1.000 DKK.

Andre læser også

ANNONCESpecifikationer

Indhold
– Hvidvin
– 100% Chardonnay
– Alkohol 13,5%

Produktionsted og lagring
– Côte de Beaune – Bourgogne (Frankrig)
– Lagring 4-10 år
– Årgang 2012

Nydes til
– Fisk
– Skaldyr
– Fjerkræ

Published in Taste White wine

Få mere inspiration her