Skip to content →

Wegner – Queen

Hans J. Wegner designede i 60’erne Queen som det feminine modstykke til Ox Chair. Uden Ox Chairs pølle som nakkestøtte træder Queens enkle og mere simple formgivning frem med et enkelt udtryk. Den lange, ubrudte ryg- og nakkestøtte sikrer en god siddekomfort. Men hvor Ox Chair tillader en større diversitet i siddestillingerne, har Queen en mere enkel siddekomfort og et enklere udtryk.

Andre læser også

De bløde feminine former

Med sin skrående position giver Queen en afslappende position, fordi konstruktionen lader dig glide tilbage og lande i en stilling af komplethed, som sad man på tronen i en drøm og reagerede et helt kongerige til perfektion. Den feminine udformning bliver blødgjort af det smidige læder og lader designet tø op fra de varme materialer, der giver dette kunstværk sit særpræg. For dens unikke fremtoning er mere end kun visuel smuk. Den er også særdeles komfortabel. Og ønsker du at gøre det endnu bedre at sidde i loungestolen, er den tilhørende fodskammel Queen EJ 100-F en uundværlig undersåt til sin dronning.

Dronningen over de andre

Med sin høje slanke ryg retter Queen sig majestætisk op og fremstår yndefuldt. Om stolen står på Amalienborg, må hoffet svare på, men ikke desto mindre tager Queen sig yderst godt ud og ville klæde et hvert slot eller moderne hjem. Den er en støbning med ben i forkromet stål, der let og stabilt holder det pompøse sæde oppe. Denne lethed læner sig op ad stolens skulpturelle form, som tager fokus fra mange andre af sin art.

Andre læser også

Skabt med godt håndværk

Wegner mødte møbelproducenten Erik Jørgensen ved en møbelmesse i Fredericia, hvorefter de begyndte deres samarbejde. Selvom Wegner allerede tegnede Queen i 60’erne, så dette modstykke til Ox Chair først dagens lys i 2010, hvor Erik Jørgensen Møbelfabrik A/S satte stolen i produktion. Polstringen af stolen er kompliceret og blev perfektioneret af Erik Jørgensen på sin fabrik i Svendborg. Her bygger møbelproducenten stolen med den enestående kontrast og fine polstringer, som til sammen er nøgleord i designet af Queen.

Den smukke stol kan blive din fra ca DKK 40.000 hvor prisen varierer efter hvilken beklædning du vælger. Vil du smække fødderne op, skal du have lidt over DKK 10.000 ekstra op af lommen for den tilhørende fodskammel.

Specifikationer

Materiale og farver
– Beklædning i læder eller stof (flere muligheder)
– Polstret med formstøbt koldskum
– Sokkel i forkromet stål

Queen EJ 101
– Højde 90 cm
– Bredde 92 cm
– Længde 99 cm
– Siddehøjde 36 cm

Queen EJ 100-F (fodskammel)
– Højde 36 cm
– Bredde 75 cm

Published in Chair Design Erik Jørgensen Hans J. Wegner

Seneste indlæg

Få mere inspiration her