Skip to content →

OMEGA Speedmaster Apollo 13 Snoopy Silver Award

Apollo 13 skulle have været en succesfuld rejse i rummet, som istedet blev en redningsaktion. Året var 1970 og redningsaktionen forløb fantastisk til dels pga astronauternes brug af OMEGA Speedmaster. Samme år blev OMEGA tildelt NASAs Snoopy Award og 45 år senere lanceredes OMEGA Speedmaster Apollo 13 Snoopy Silver Award.

Andre læser også

What can you do in 14 seconds?

I daglig tale bliver denne limiterede udgave blot kaldt “Snoopy” og er på mange måder identisk med OMEGA Speedmaster Professional “Moonwatch”, og så alligevel ikke helt. Det mest i øjenfaldende er den hvide skive, hvor der er et par særlige detaljer.

For hver af de første 14 sekunder er der “tegneserie” og under dem teksten: “What could you do in 14 seconds.” Netop de 14 sekunder var den tid astronauterne på Apollo 13 brugte til en af justeringerne, som reddede dem. Desuden har den lille sekundskive kl 9 Snoopy liggende som tænker “Failure is not an option.” Den hvide skive komplimenteres godt af den sorte keramiske tachymeter krans samt den sorte natorem i nylon med hvide syninger.

Manuelt urværk og unik bagside

Under den unikke skive sidder et klassisk kaliber 1861 urværk med manuelt optræk og en gangreserve på 48 timer. Værket er både pålideligt og sofistikeret, men magien ligger ikke i værket med Snoopy’s bagside. Her ses en sølvudgave af den velkendte tegneseriefigur med rumhjelm på en flot stjernespækket himmel. Når nu man ikke kan får lov at betragte værket, så er dette et glimrende alternativ.

Andre læser også

For barnlige sjæle og samlere

Når OMEGA producerer et unikt ur som i under 2.000 stk til det globale marked, så går der ikke længe før der meldes udsolgt. “Snoopy” blev også revet væk, allerede inden de 1.970 stk var færdigproduceret. Du kan derfor ikke forvente at få det til vejledende pris lige under DKK 50.000, men skal forvente at give en god sum oveni hos en af de hurtige.

Alternativet er OMEGA Speedmaster Professional “Moonwatch” som kommer med en sort natorem, dog ikke med samme hvide tråd som “Snoopy,” men den kan du købe.

Specifikationer

Urværk
– OMEGA Kaliber 1861
– Manuelt optræk
– 48 timers gangreserve

Kasse, skive, glas & rem
– 42 mm
– Hvid skive
– Safirglas for, stål / sølv bag
– Natorem (nylon)

Funktioner
– 5 ATM  (ca 50 meter)
– Kronograf
– GMT
– Tachymeter

Reference
311.32.42.30.04.003

Published in Craftsmanship Editors Choice Omega Watch

Seneste indlæg

Få mere inspiration her