Skip to content →

Rolex Air King

Air-King hylder pionererne inden for luftfarten og er en tidløs æstetiker med forbindelse til den første udgave fra 1950’erne. Båndet til luftens helte rækker tilbage til luftfartens guldalder i 1930’erne, hvor menneskeheden erobrede himmelrummet og førte os ind i en tidsalder med langdistance flyvninger på tværs af kontinenter.

Andre læser også

Uret til luftens helte

I 1930’erne gjorde man spektakulære fremskridt med luftfartøjers præstationer, der gjorde det muligt for mennesket at erobre himlen. En af pionererne var den engelske aviator Charles Douglas Barnard, som sagde: ”The peculiar qualities of this Rolex watch render it eminently suitable for flying purpose and I propose to use it on all my long-distance flights in the future”.

Stærke Rolex-gener

Skiven i Air-King er en karakteristisk sort skive med en kombination af store 3, 6 og 9 timemarkeringer. Ind i mellem disse står en skala af minutter skabt til piloten, der har brug for at kunne få tiden vist i en fart. Urets navn er designet specielt til modellerne i 1950’erne og er beholdt over 6 tallet med samme typografi som en reference til urets historie.

Den grønne sekundviser har klar forbindelse til den karakteristiske grønne farve, som ligger i generne af Rolex. En gang i minutter drejer sekundviseren over navnet, som står skrevet under den gule Rolex-krone ved 12 markeringen.

Andre læser også

Med perfektioneret præcision

Air-King er flyvende med sin kaliber 3131 med et selvoptrækkende mekanisk kronometer, udviklet og produceret af Rolex.

rolex-calibre-3131

Lige som alle Rolex Perpetual modeller er urværket schweizisk certificerede med betegnelsen Swiss Made, som man ser ved klokken seks. Det indikerer, at det er testet af det schweiziske Officiel Kronometer Testing Institute (COSC). En titel, som kun er forbeholdt præcisions ure af yderst høj kvalitet. Dens arkitektur gør uret ekstrem modstandsdygtig over for stød og gør det til et ualmindeligt pålideligt urværk. Prisen ligger under DKK 45.000

ANNONCESpecifikationer

Urværk
– Rolex kaliber 3131
– Automatik
– ca 48 timers gangreserve
– præcision -2 /+2 sekunder i døgnet

Kasse, skive, glas & rem
– 40 mm stål
– Safirglas
– Sort skive
– Foldelænke med Oyster sikkerhedslukning og Easylink 5 mm udvidelse

Funktioner
– 100 meter (ca 10 ATM)
– Stop af sekunder for præcis indstilling

Referencer (kasse)
116900 (Stål)

Published in Craftsmanship Rolex Watch

Seneste indlæg

Få mere inspiration her