Skip to content →

Rolex Datejust II

Rolex introducerede Datejust i 1945 som det første armbåndsur med automatisk skiftende dato. Siden er det blevet til en af de mest anerkendte og genkendelige modeller, der holder fast i et klassiske design, som er blevet et forbillede for moderne ure og store personligheder. Rolex Datejust II er bygget på sine to forgængere Rolex Datejust 41 med samme størrelse krans og det lidt mindre Rolex Datejust 36.

Andre læser også

Det klassiske ur

Datejust II forener det klassiske med det nyskabende og er elegant design sat sammen med et eminent urværk. Derfor går uret både til skjorten eller polotrøjen. Uanset om du vælger riflet eller glat krans, får du en underspillet styrke, der med sin visning af dato emmer af historie som et ur, der har gået foran andre i sin innovative udvikling. Det har imponeret præsidenter som Bill Clinton og Ronald Reagan, der begge har nydt fornøjelsen af at gå med et Rolex Datejust. I filmens verden bar Christian Bale et Datejust ref. 16013 i rollen som den sindsforvirrede rigmand Patrick Bateman i American Psycho.

Forstørret historisk datovisning

Uret kan med en roterende false anvendes til at måle tidsintervaller, markeret til 60 minutter. Og som mange Rolex modeller viser Datejust datoen gennem det ikoniske forstørrelsesglas. Denne lille detalje har en særlig forbindelse til urværker fra Rolex, som integrerer det i et safirglas med en ridsefri overflade, der holder til ekstreme overbelastninger eller bare et hårdt slag ned i kontorbordet. Det lille forstørrelsesglas er en eminent tilføjelse, som af mange Rolex fans af kan spottes på lang afstand. For Datejust fremhæver det urets historiske finesse som det første armbåndsur med automatisk skiftende dato.

Andre læser også

Med perfektioneret præcision

Datejust II er udrustet med en kaliber 3136, et selvoptrækkende mekanisk kronometer, udviklet og produceret af Rolex. Lige som alle Rolex Perpetual modeller er urværket schweizisk certificeret med betegnelsen Swiss Made, som man ser ved klokken seks. Det indikerer, at det er testet af det schweiziske Officiel Kronometer Testing Institute (COSC). En titel, som kun er forbeholdt præcisions ure af yderste kvalitet. Dens arkitektur og særlige Paraflex funktion, som er ekstrem modstandsdygtig over for stød, gør det til et ualmindeligt pålideligt urværk.

En klassisk model som Datejust II kan fås i mange udgaver og prisen afhænger i høj grad om man vælger urkassen i stål eller et ædelmetal lige som valg af rem/lænke har indvirkning på prisen. Datejust II kan erhverves fra 50.000 DKK til 80.000 DKK.

ANNONCESpecifikationer

Urværk
– Rolex kaliber 3136
– Automatik
– ca 48 timers gangreserve
– præcision -2 /+2 sekunder i døgnet

Kasse, skive, glas & rem
– 41 mm stål / stål & hvidguld
– Safirglas
– Flere skive muligheder
– Foldelænke med Oyster sikkerhedslukning og Easylink 5 mm udvidelse

Funktioner
– 100 meter (ca 10 ATM)
– Stop af sekunder for præcis indstilling

Referencer (kasse)

116300 (Stål)

116334 (Stål / hvidguld)

Published in Craftsmanship Rolex Watch

Seneste indlæg

Få mere inspiration her