Skip to content →

Rolex Explorer

Explorer fra Rolex er synonym for eventyr og store bedrifter. Uret er et udtryk for de nære bånd, der altid har eksisteret mellem Rolex og de opdagelsesrejsendes verden og ekspeditioner. I 1953 resulterede det i, at Rolex Explorer var med, da de første mennesker nåede op på toppen af Mount Everest.

Andre læser også

Uret til den opdagelsesrejsende

Rolex Explorer er udformet af erfaringer fra opdagelsesrejsende, der særligt er kendetegnet i visernes letlæselige timer og minutter. Urets vartegn er den sorte urskive med selvlysende indekser med store arabertal ved 3, 6 og 9 markøren. Explorer er designet til optimal læsbarhed selv i de mørkeste afkroge af verden, hvilket er afgørende for opdagelsesrejsende.

Med på toppen af verden

Da Sir Edmund Hillary og den nepalesiske sherpa Tenzing Norgay i 1953 besteg Mount Everest, som de første mennesker i verdenshistorien, kunne de se klokken på et Rolex, der upåklageligt beviser at virke i ekstreme højder. Bjergbestigerne kom sammen med urene helskindede ned fra de 8.848 meter, de store kuldegrader og den tynde luft og satte dermed nye højder for mennesket.

Andre læser også

Med perfektioneret præcision

I 2005 introducerede Rolex den nyudviklede blå Parachrom-fjeder, som også sidder i Explorer. Det selvoptrækkende mekaniske urværk kan modstå stærke magnetfelter, er modstandsdygtig over for stød og ekstreme forhold.

rolex-calibre-3132

Som alle Rolex Perpetual modeller har Explorer et certificerede schweizisk urværk, testet af det schweiziske Officiel Kronometer Testing Institute (COSC). En titel, som kun er forbeholdt høj præcisions ure. Uret er udstyret med kaliber 3132 og dens arkitektur gør det til et ualmindeligt pålideligt urværk, gemt i de 39 mm. diameter, som uret måler. Prisen ligger lige under DKK 50.000 for Rolex Explorer.

ANNONCESpecifikationer

Urværk
– Rolex kaliber 3132
– Automatik
– ca 48 timers gangreserve
– præcision -2 /+2 sekunder i døgnet

Kasse, skive, glas & rem
– 39 mm stål
– Safirglas
– Sort skive
– Foldelænke med Oyster sikkerhedslukning og Easylink 5 mm udvidelse

Funktioner
– 100 meter (ca 10 ATM)
– Stop af sekunder for præcis indstilling

Referencer (kasse)
214270

Published in Craftsmanship Rolex Watch

Seneste indlæg

Få mere inspiration her