Skip to content →

Rolex GMT-Master II

Rolex GMT-Master II er uret til piloten. Præcision, pålidelighed og funktionalitet har gjort modellen ikonisk for Rolex, der i sin tid udviklede modellen, for at piloter kunne aflæse tiden i forskellige tidszoner. Rolex GMT-Master II er lanceret med en klar overbevisning om at være uundværlig for dem med en profession, der involverer langdistance rejser. Uanset, om man er pilot, flyver businessclass eller foretrækker mere fast grund under skosålerne, fungerer GMT-Master II både til dress-sko, høje hæle, sneakers og i badebukser.

Andre læser også

Kronen på værket

I siden på den 40 mm urkasse sidder Rolexs Triplock krone, der kan trække uret op manuelt, styre viserne og indstille datoen. Systemet er vandtæt og designet specielt til dykkerure, udviklet til at kunne modstå et tryk på 100 meter (330 fod). Og sidder man på havets mørke bund eller bare har brug for at tjekke den resterende flyvetid i de sene nattetimer, lyser urets selvlysende indikatorer tiden op i et tydeligt skær.

Imponerende bevægelser

GMT-Master er udstyret med den selvoptrækkende mekaniske kaliber 3186, som er certificerede som et schweizisk kronometer, der er forbeholdt for ure med høj præcision og er testet af Swiss Official Chronometer Testing Institue (COSC). Værket 3186 giver 48 timers gangreserve og er udstyret med Parachrom spiralfjeder, der giver stor modstandsdygtighed over for stød og temperaturudsving. Den ekstra viser er en 24-timer indikator af den sekundære GMT-tid.

rolex-calibre-3186

En solid krans til vand, land og i luften

Den keramiske krans Cerachrom er fremstillet af et ekstremt hårdt materiale, der sikrer en ridsefri skive, som er upåvirket af solens stråler og tåler både at blive svømmet med i poolen eller i middelhavets høje saltindholdene vand. For at indskrive numrene i et så hårdt materiale har Rolex udviklet en unik proces, som kulminerer i en lydoplevelse, når man skruer på den tovejs drejelige krans, med referencer til et pengeskab. Det tager Rolex 40 timer at fremstille hver keramiske krans.

 Oprindeligt et tikkende værktøj for piloter

Det oprindelige Rolex GMT-Master blev introduceret for at imødekomme behovet fra internationale piloter. Det blev udviklet i samarbejde med det amerikanske flyselskab Pan Am (Pan American World Airways), fordi distancerne for flyvningerne blev længere og piloterne rejste gennem adskillige tidszoner. Derfor udviklede Rolex et ur, der kunne vise forskellige tider samtidig. Funktionen skulle vise piloterne den koordineret universaltid Greenwich Mean Time (GMT), som førte til navnet Rolex GMT Master. Dog udskiftede luftfartindustrien i 1972 Greenwich Mean Time med betegnelsen Coordinated Universal Time (UTC). Betegnelsen GMT er beholdt som en del af navnet på GMT Master, mens piloter i dag stadig bruger GMT-funktionen, dog til at sætte UTC.

Andre læser også

Opdateret til forskellige tider

Muligheden for at vise tiden i forskellige tidszoner er kombineret med et robust håndværk i et eminent design, der gennem årene har gennemgået flere opdateringer. Det første Rolex GMT Master (Ref. 6542) blev præsenteret i 1954 og produceret frem til 1959. Modellen er også kendt under navnet Pussy Galore, navngivet efter Honor Blackmans karakter i James Bond filmen Goldfinger, hvor skuespillerinden bærer uret. Siden da er der kommet mange udgaver til. Og i 2005 bliver GMT Master II redesignet i en jubilæumsudgave i guld med grøn urskive (Ref. 16718LN). Et år senere under urmessen Baselworld præsenterer Rolex stål/guld versionen (Ref. 116713LN). Samme sted viser Rolex i 2007 også ståludgaven (Ref. 116713LN).

Priserne starter omkring de DKK 60.000 og bevæger sig op over flere hundredtusinde kroner afhængig af model og udsmykning.

ANNONCESpecifikationer

Urværk
– Rolex kaliber 3186
– Automatik
– ca 48 timers gangreserve
– præcision -2 /+2 sekunder i døgnet

Kasse, skive, glas & rem
– 40 mm stål / guld / stål & guld / hvidguld
– Keramisk ridsefri tovejs drejelig 24-timers krans
– Safirglas med Cyclops forstørrelsesglas
– Sort eller grøn skive
– Foldelænke med Oyster sikkerhedslukning og Easylink 5 mm udvidelse

Funktioner
– 100 meter (ca 10 ATM)
– GMT funktion
– Stop af sekunder for præcis indstilling

Referencer (kasse – krans)
116710LN
Stål – sort krans

116710BLNR
Stål – sort/blå krans

116713LN
Stål/guld – sort krans

116718LN
Guld – sort krans
Sort eller grøn skive

116719BLRO
Hvidguld – rød/blå krans

Published in Craftsmanship Rolex Watch

Seneste indlæg

Få mere inspiration her