Skip to content →

Rolex Milgauss

Som en af de første af sin slags er Rolex Milgauss designet som et anti-magnet ur til forskere, der er udsat for meget høje magnetfelter i løbet af arbejdsdagen. Rolex Milgauss tåler op til 1000 gauss og er øjeblikkelig genkendelig med sit unikke grønne safirglas og sekundviser, formet som et lyn.

Andre læser også

Usædvanlig kraftfuld

Et almindeligt mekanisk ur kan tåle påvirkningen af et magnetfelt på 50 til 100 gauss, men mange forskere og dem, der arbejder på medicinske laboratorier, forskningsområder, kraftværker, er udsat for langt højere elektromagnetiske felter (gauss). Derfor udviklede Rolex i 1956 det helt specielle Milgauss, designet som et antimagnetisk armbåndsur, der kan modstå et magnetisk fluxtæthed på 1000 gauss. Det store bogstav B med en pil over er symbolet for magnetisk fluxtæthed og er indgravet i dets magnetiske urkasse. Men du vil formentlig aldrig se det, for kun certificerede urmagere har adgang til det lukkede urværk.

Anerkendt af forskere

Milgauss er tilgængelig med sort eller blå urskive og Rolex Oyster lænke 904L i poleret rustfrit stål med en legering, der er ekstrem modstandsdygtig over for ridser og slid. Med Easylink kan låsen justeres 5 mm for at tilpasse sig til håndleddets naturlige forøgelse i varme og yder en ekstraordinær komfort. Det måske mest fremtrædende i Milgauss er det orange lyn, der tikker sekunderne rundt. Det forlyder at Milgauss er det foretrukne ur af forskere ved European Organization for Nuclear Reserach (CERN) i Geneve.

Andre læser også

Med perfektioneret præcision

Urets arkitektur gør det ekstremt modstandsdygtigt over for stød og gør det til et ualmindeligt pålideligt urværk. Det har en kaliber 3131 med et selvoptrækkende mekanisk kronometer, udviklet og produceret af Rolex. Lige som alle Rolex Perpetual modeller er urværket schweizisk certificerede med betegnelsen Swiss Made, som man ser ved klokken seks. Det indikerer, at det er testet af det schweiziske Officiel Kronometer Testing Institute (COSC). En titel, som kun er forbeholdt præcisions ure af yderst høj kvalitet.

Nørdet, klassisk og råt

Rolex Milgauss er et enestående ur, som både kan bæres stilfuldt til jakkesættet, men samtidig klæder jeans og t-shirt godt. Millgauss koster lige under DKK 60.000.

rolex-calibre-3131

ANNONCESpecifikationer

Urværk
– Rolex kaliber 3131
– Automatik
– ca 48 timers gangreserve
– præcision -2 /+2 sekunder i døgnet

Kasse, skive, glas & rem
– 40 mm stål
– Grønt safirglas
– Blå eller sort skive
– Foldelænke med Oyster sikkerhedslukning og Easylink 5 mm udvidelse

Funktioner
– 100 meter (ca 10 ATM)
– Stop af sekunder for præcis indstilling
– 1000 Gaus

Referencer (skive)
116400GV (blå eller sort)

Published in Craftsmanship Rolex Watch

Seneste indlæg

Få mere inspiration her