Skip to content →

Rolex Submariner

Rolex Submariner har sat standarden for dykkerure og er et flagskib, der har indtaget urmarkedet som et af de mest populære. I dag har Rolex nået nye dybder med den opdateret Submariner, der byder på en urkasse, som er vandresistent ned til 300 meter (1000 feet) med en perfektioneret keramisk krans.

Andre læser også

Professionel dykkerkrans

Kransen på Submariner er en nøglefunktion i uret. Den indgraveret 60 minutters inddeling tillader præcision og ekstra sikker overvågning af dykketiden. Den keramiske krans (navngivet Cerachrom) er fremstillet af et ekstremt hårdt materiale, der sikrer en ridsefri skive, som er upåvirket af solens stråler og tåler lige fra middelhavets høje saltindholdene vand og over til at blive dykket med i poolen. En selvlysende kapsel på markøren sikrer læsbarhed, uanset hvor dybt man dykker ned i mørket. Kransen er omhyggeligt designet med en riflet kant, der giver et godt greb under vand, selv med handsker på.

Det oprindelige James Bond ur

I 1954 blev Submariner introduceret som det første ur nogensinde, der kunne klare en vandresistent ned til hele 100 meter. Derfor blev det et ikon, der var skabt til at erobre verdenshavene, og siden da er de også gået i land med stor succes. Alverdens dykkere og ekspeditionsfolk som den norske antropolog Thor Heyerdal og franske havforsker Jacques Costeau tog hurtigt uret til sig som deres yndling. Også i filmens verden slog Submariner (Ref. 6538) igennem. Først på håndleddet af Sean Connery i hans fire første film som James Bond og frem til filmen Licence to Kill med Timothy Dalton, som indtil i dag er den sidste agent 007, der bar et Rolex.

Andre læser også

Lænket sammen med præcision

James Bond har i tidens løb både båret Submariner med en nato-rem og den mere traditionelle lænke i metal. I Submariner er lænken udstyret med en genial Glidelock, så finjustering kan gøres uden brug af værktøj. Den gør det muligt at blive båret komfortabelt over en dykkerdragt. Og så er den udstyret med en Oyster-lås, som forhindrer utilsigtet åbning. Med sin 40 mm store skive revolutionerede Submariner markedet som et stort og robust ur. I dag er størrelsen mere almindelig og gemmer på den selvoptrækkende mekaniske bevægelse, som er navngivet 3130 (uden dato) / 3135 (med dato). Som alle Rolex Perpetual modeller er det et certificerede schweizisk kronometer. En betegnelsen, der er forbeholdt ure med høj præcision, som har bestået den schweiziske Officiel Kronometer Testing Institute (COSC).

rolex-calibre-3135

Priserne starter omkring de DKK 50.000 og bevæger sig op over flere hundredtusinde kroner afhængig af model og udsmykning. Se de forskellige muligheder hos Klitgaard – autoriseret Rolex forhandler.

ANNONCESpecifikationer

Urværk
– Rolex kaliber 3130 /3135
– Automatik
– ca 48 timers gangreserve
– præcision -2 /+2 sekunder i døgnet

Kasse, skive, glas & rem
– 40 mm stål / guld / stål & guld / hvidguld
– Keramisk ridsefri 60 min dykkerkrans
– Safirglas med Cyclops forstørrelsesglas
– Sort, blå eller grøn skive
– Foldelænke med Oyster sikkerhedslukning og Easylink 5 mm udvidelse

Funktioner
– 300 meter (ca 30 ATM)
– Stop af sekunder for præcis indstilling

Referencer (kasse – krans)

114060 (stål – sort krans) bemærk uden dato

116610LN (stål – sort krans)

116610LV (stål rem – grøn krans)

116613LB (stål / guld – blå krans)

116613LN (stål / guld – sort krans)

116618LB (guld – blå krans)

116618LN (guld – sort krans)

116619LB (hvidguld – blå krans)

Published in Craftsmanship Rolex Watch

Seneste indlæg

Få mere inspiration her