Skip to content →

Rolex

Når man skal se, hvad klokken er, kigger mange på mobilen eller anden skærm. Men der er en helt særlig aura ved at få klokken vist på et tikkende selvoptrækkende urværk. Særligt et der gemmer på en verden af håndværk med roterende tandhjul og skjult mekanik med fascinerende præstationer. Og selv om man kunne fristes til at tro, at de klassiske ure er på vej ud, så er det lige omvendt.

Det beviser Rolex som verdens bedst kendte urmærke. Med sine unikke og innovative ure har Rolex fulgt med op på toppen af de højeste bjerge og ned til de dybeste afkroge af havet. Rolex er synonym med eksklusive kronometre med en særlig stor efterspørgsel både på nye som vintage modeller. Det er takket være Hans Wilsdorf og Alfred Davis, der i 1905 grundlagde Rolex, som Wilsdorf & Davis.

Omkring navnet Rolex hersker en del mystik og uenighed. Den enkle forklaring er, at navnet er udledt af det engelske ”rolling export”. Andre forklaringer går på, at det er udledt af den franske talemåde ”horlogerie exquise”, der kan oversættes til ”udsøgt urmageri”.

Andre læser også

Med på toppen af verden

Succesen for Rolex er kommet i kraft af, at de konstant bruger verden som et laboratorium. Rolex tester præstationerne og grænserne for, hvad deres innovative ure kan. Resultater taler for sig selv, når Rolex igen og igen overvinder nye højder og tager med ned i dybet i havenes mørke verden. Denne pionerånd har gjort urværkerne yderst pålidelige i selv de hårdeste miljøer. Netop dette har direkte påvirket Rolex til i dag at være synonym for stor præcision, robusthed og pålidelighed.

Rolex var med, da Sir Edmund Hillary og den nepalesiske sherpa Tenzing Norgay besteg Mount Everest i 1953 som de første i menneskets historie. Og da man i 1960 dykkede 10.916 meter (37.800 fod) ned for at udforske verdens dybeste oceangrav, Marianergraven, sad der et Rolex på ubådens yderside.

Urets usynlige hjerte tikker præcision

Gemt væk i en vandtæt kasse og usynlig for verden er den selvoptrækkende teknik Perpetual et banebrydende urværk. Rolex har over hundrede års erfaring med at perfektionere det håndværk, som urmageri er. Dette har resulteret i den lille blå fjeder Parachrom, som sætter gang i værkets tikkende hjerte. Parachrom er med til at give ure fra Rolex en ekstrem præcision. Kun certificerede Rolex-urmagere har med specielt værktøj adgang til disse hemmeligheder, der fungerer som en lille livsnerve med utrolige kronometriske ydeevner.

Andre læser også

En god investering

Rolex producerer kun et bestemt antal ure, selvom efterspørgslen skriger efter mere og stiger hvert år. De internationale auktionsmarkeder slår ned i bordet med hammerslagspriser på flere millioner dollars. De sjældneste Rolex ure skal du være utrolig heldig eller ufattelig rig for at få fingrene i, for det sker kun sjældent, at disse referencer kommer under hammeren. Derfor kan du med god samvittighed investere i din favorit hos en autoriseret forhandler af Rolex. Det vil højest sandsynligt med tiden være en god investering og en værdifuld glæde.

ANNONCEFakta

Etableret i 1905 i London, England, af Hans Wilsdorf og Alfred Davis som Wilsdorf & Davis.

I 1919 flytter virksomheden til Geneve, Schweiz.

Rolex producerer årligt mellem 850.000 – 1.000.000 ure.

Stifter Hans Wilsdorf oprettede efter sin kones død i 1944 en fond, som overtog ejerskabet af Rolex og er verdens 10. største velgørende fond med støtte til bl.a. uddannelse, bevarelse af regnskove og truede dyrearter, forskning, kunst og kultur

Hans Wilsdorf døde i 1960.

Published in Craftsmanship Rolex Watch

Seneste indlæg

Få mere inspiration her