Skip to content →

Rom

Rom er en spiritus, som i mange år har lidt under et dårligt ry. Det skyldes, at den i vid omfang er solgt i for dårlige kvaliteter, som er spædet op med især cola. Bismagen af den dårlige rom har været ødelæggende for en ellers hæderkronet spiritus med en rig og kulør historie.

Andre læser også

Det er korrekt at en rom er perfekt til mange drinks, og med den rette kvalitet af både rom og cola, kan det sagtens være en drink, der kan serveres. Ellers er det rom sour, Pinacolada, strawberry daiquiri, som er de mest kendte versioner.

God rom skal nydes ren

Rom kan tåle at blive drukket ren, og det er en disciplin som har været overset i mange år. Der er dog sket en mindre renæssance, og langt de fleste vinhandlere fører i dag et bredt udbud af rom. Udbuddet er fra flere steder i verden med hver deres karakteristika, og ofte i versioner der har lagret i adskillige år. Det er stadig en krydret spiritus, men mange nyder den ren i de mindre krydrede versioner hældt over en isterning.

Andre læser også

Den rette rom serveret på den rette måde, er noget som de fleste vil byde velkommen. Læg dertil, at rom efter sigende er godt for hjertet, forlænger levetid, og hjælper mod mange andre dårligdomme såsom forkølelse, og vi kan kun anbefale at det rykkes forrest i barskabet.

ANNONCEPublished in Rum Taste

Få mere inspiration her