Skip to content →

We Do Wood

Håndværk, etik og æstetik er grundelementer for den danske møbelvirksomhed We Do Wood. Dette kommer til udtryk i valg af materialet bambus, der er en af de mest naturlige bæredygtige ressourcer, verden har. We Do Wood blev etableret i 2006 og fra starten har visionen været at flytte grænser og give møbelsnedkerfaget en ny drejning i formgivningen. Grundtanken er at vise, at godt design og bæredygtige møbler sagtens kan gå op i en højere enhed. Det handler ikke bare om møbler, men også om holdninger, forandringer og fornuft.

Andre læser også

Kvalitet i det bæredygtige og CO2-venlige Moso bambus

De skulpturelle møbler fra We Do Wood laves i den bæredygtige Moso bambus. Bambus har de seneste år overskygget mere traditionelle træsorter, selvom bambus principielt er en græs-art. Møblerne fra We Do Wood er designet i Moso en klimavenlige bambus-art. Moso er et af de få materialer, der kan følge med et stigende forbrug af træ, og som samtidig mindsker skovrydning.

Moso bambus kan blive hele 28 meter højt og vokser i et imponerende tempo. Planten er klar til fældning efter kun 4-6 år – modsat træ som ask, birk, eg og teak som først fældes efter 40-80 år. I sin korte levetid når Moso bambus at recirkulere de samme mængder CO2, som ét egetræ når på hundrede år. Derfor bidrager Moso bambus markant til at minimere mængden af CO2 i atmosfæren.

Moso bambus har et system af rødder, der sår sig selv løbende med nye skud. Derfor behøver man ikke så nye planter efter hver høst – modsat alle typer træ. We Do Wood bruger bambus fra plantager, hvor produktionen af bambus foregår uden brug af skadelige kemikalier. We Do Wood samarbejder kun med certificerede bambusplantager.

Andre læser også

Rødder plantet i en vision om bæredygtighed og dansk design

We do Wood har plantet sine rødder i en vision, om at eminent design og strenge bæredygtige krav går hånd i hånd. Derfor er bæredygtighed ikke en fase for We Do Wood. Det er et grundlag for at udvikle produkter, hvor etik og æstetik vokser sammen. Med inspiration i en moderne dansk stil har de udviklet et smalt sortimentet, der kun består af et nøje udvalgt repertoire. 

Fakta

Fælles for møblerne er, at de kommer i en flad emballage med instruktioner til at samle møblerne selv derhjemme. Det minimerer brugen af emballage og mindsker volumen af forsendelsen.

Bambus er en hurtigt voksende sort af græs, der når en modenhed i løbet af få år versus 10-20 år for nåletræer som fyrretræ og cedertræ. Og hårdt træ som ask, birk, eg og teak fældes først efter 40-80 år.

Bambus-arten Moso dækker 65% af de kinesiske bambusskove.

Bambus absorberer naturligt 2/3 mere karbondioxid og frigiver 1/3 mere oxygen end tilsvarende bevoksning af træer, hvilket er en stor hjælp til reducering af global opvarmning.

Bambus forhindrer vandforurening gennem sit høje forbrug af kvælstof.

We Do Wood samarbejder kun med certificerede plantager, hvilket garanterer, at bambussen er dyrket uden brug af kemikalier, pesticider, herbicider eller gødning.

We Do Wood fragter bambus direkte fra kinesiske plantager til Europa, hvilket reducerer nødvendigt udslip af CO2.

Published in Design Interior We Do Wood

Seneste indlæg

Få mere inspiration her